Sabiha Gökçen Ermeni mi

sabiha gökçen ermeni mi

Sabiha Gökçen Ermeni mi : Türkiye’nin ilk kadın savaş uçağı pilotu olarak tanıtılan Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğuna dair iddiaları ortaya atan tarihçi ve yazarların sayısı giderek artarken, son dönemlerde Sabiha Gökçen’in Ermeni olmadığı, ailesinin Boşnak asıllı olduğu şeklindeki karşıt iddialar da ortaya atılmıştır.

Sabiha Gökçen Ermeni mi Boşnak mı ?

Eski maliye bakanlarından Vural Arıkan’ın eşi Nevin Arıkan, dedesi ile Sabiha Gökçen’in dedesinin kardeş olduğunu belirterek, bu nedenle Sabiha Gökçen’in Boşnak asıllı olduğunu öne sürmüştür.

Bununla birlikte Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğunu iddia eden Tarihçi Ayşe Hür ise, Sabiha Gökçen’in asıl adının Hatun Sebelciyan olduğunu, Atatürk tarafından ailesi Suriye’de sürgündeyken Antep’te emanet edildiği yetimhaneden evlat edinildiği görüşünü savunmaktadır.

Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğunu iddia eden yazarların başında katledilen Ermeni yazar Hrant Dink gelmektedir. Hrant Dink Agos Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazısında Sabiha Gökçen’in asıl adının Hatun Sebelciyan olduğunu ve aslen Ermeni olduğunu öne sürmektedir.( Agos, 6 şubat 2004)

Öte yandan 1990’larda Oktay Verel’e bir röportaj veren Sabiha Gökçen, babasının Jön Türklerden olduğu için Abdülhamit tarafından Bursa’ya sürülen Edirne Defterdarı Hafız Mustafa İzzet Bey olduğunu ifade etmiştir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*