Xiaomi ekran değişimi sonrası parmak izi çalışmıyor

Xiaomi ekran değişimi sonrası parmak izi çalışmıyor : Xiaomi modellerinde sık sık rastlanan bu sorunda ekran değişimi yapıldıktan sonra parmak izi çalışmamaktadır. Ekran değişimi sonrası parmak izi çalışmama sorunu ile ilgili ayrıntılar şöyle :

Bu sorunun birden fazla nedeni olabilmektedir. Öncelikli olarak bakmanız gereken neden yeni takılan ekranın orjinal servis ekranı mı yoksa yan sanayi ekran mı olduğunu netleştirmek. Orjinal servis ekranı olmayan ekranlar ile değişim yapıldığı durumlarda parmak izi çalışmayabilmektedir.

Ekran değişimi sonrası parmak izi çalışmama sorununun bir diğer nedeni de başvurduğunuz tamircinin veya servis elemanının hatası olabilmektedir. Ekran değiştirmek için arka kapağı söken tamircinin parmak izi sensörüne veya bağlantılarına zarar vermiş olma ihtimali bulunmaktadır.

Ekran değişimi sonrası parmak izi çalışmama sorunuyla karşılaştığınızda durumu kendi başınıza çözmeye çalışmayın. Tamir için anlaştığınız yere giderek durumu düzeltmesini isteyin. Sorun çıkarmaları halinde tüketici hakem heyetlerine başvurma hakkınızı kullanın.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Eğer sorun yukarıdakilerden birinden kaynaklanmıyorsa, telefonu yeniden başlattığınızda parmak izi özelliğinin geri geldiğini göreceksiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*