Eşi ölen kadınlara 300 bin lira sosyal konut desteği

Eşi ölen kadınlara sosyal konut desteği verilecek.

Eşi ölen kadınlara 300 bin lira sosyal konut desteği : Eşi vefat etmiş dul kadınlara yeni yapılacak sosyal konutlarda kullanılmak üzere 300 bin lira nakit destek yapılacağı açıklanırken, bu destekten kimlerin hangi şartlarla faydalanabileceği ile ilgili detaylar merak ediliyor. işte eşi ölmüş kadınlara 300 bin lira sosyal konut desteği ile ilgili ayrıntılar :

Kimler Alabilir ?

Bu destek için yanızca 300 milyon lira ödenek ayrılmış durumda. O nedenle sadece 1000 şanslı vatandaş bu destekten faydalanabilecek. Milyonlarca kişiden sadece 1000 kişi.

Bu desteği sadece eşi vefat etmiş ve 18 yaş altında en az 3 çocuğu bulunan kadınlar alabilmektedir. Bu şartın yanı sıra sosyal konut alma şartlarını da karşılamak gerekmektedir.

Başvuru şartları şöyle :

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcı olmak, eşi vefat etmiş 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak, konutların yapıldığı ilde ikamet etmek ve Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dahil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak”

Başvuru İl ve İlçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüklerine yapılabilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*