Letgo’da dolandırıcılık artıyor

Aynı ürün görselleri ile farklı isimler üzerinden ilanlar oluşturuluyor.

Letgo’da dolandırıcılık artıyor : Letgo isimli ilan uygulamasında basit bir yöntemle dolandırıcılık yapanların sayısı giderek artarken, letgo yönetimine bu tür girişimlerle mücadelede sıkı tedbirler alması çağrıları yapılıyor.

Letgo’da dolandırıclık nasıl yapılıyor ?

Dolandırıcılar özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan eğitim düzeyi düşük vatandaşları hedef alıyor. Ürünün satıldığı yer olarak bu bölgelerdeki herhangi bir il ve ilçeyi seçen dolandırıcılar, ilan açıklamasına ise o şehirde olmadıklarını belirterek almak isteyenlere banka hesabına havale veya eft ile ödeme yapma teklifinde bulunuyor.

Kendilerini polis veya asker olarak tanıtıyorlar

Letgo dolandırıcıları mağdurların güvenini kazanmak için ise çok basit bir yalana başvuruyorlar ; kendilerini polis veya asker olarak tanıtıyorlar.

Ürün fiyatlarını bilerek düşük gösteriyorlar

Letgo dolandırıcıları ilanlarına konu ürünlerin fiyatlarını “cazip” algısı yaratmak için oldukça düşük tutuyorlar. Düşük fiyatı kaçırmak istemeyen mağdurlar kolaylıkla tuzağa düşebiliyor.

Letgo Uyarıyor : Yüz yüze görüşmeden, ürünü incelemeden para göndermeyin !

Letgo kullanıcılarını hiçkimseye banka havalesi ile para göndermemesi, yüz yüze ürünü incelemeden ödeme yapmaması konusunda uyarıyor.

Haber : İlhan Baran

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*